Malzemeler:
Patates püresi için:
1 kilo patates
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz, karabiber
Köftenin Malzemesi:
Yarım kilo kıyma
1 paket köfte harcı
Üzeri için:
1 çay bardağı taze kaşar rendesi
2 adet domates
1 adet sivri biber
Pürenin Yapılışı:
Patatesleri iyice yıkayıp ortadan ikiye bölün ve bol su dolu tencerede patatesler yumuşayana kadar haşlayın. Patatesler haşlandıktan sonra kabuklarını soyun ve bir çatalla ezip püre haline getirin. Ocağın altını yakın ve tereyağıyla sıvı yağı kızdırın. Patatesleri ilave edin ve karıştırın. Bir su bardağı sütü üzerine yavaşça döküp kavurmaya devam edin. Tuzunu, karabiberini de ekledikten sonra biraz daha kavurup cam bir tepsiye eşit bir şekilde yayın.
Köftenin Yapılışı:
Kıymayı yoğurma kabına alın ve içine köfte harcını dökün. Bir çay bardağı suyla yoğurup köfte şeklini verin.
Köfteleri patates püresinin üzerine dizin. Rendelenmiş kaşar peynirini köftelerin üzerine serpin. Domatesi ve biberi dilimleyip onları da tepsiye dizip süsleyin.
Fırını 200 dereceye ayarlayın ve tepsiyi fırına verin. Yaklaşık 35 -40 dakika pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alın ve sıcakken afiyetle yiyin.
Herkese Afiyet Olsun
Püreli Köfte |
Püreli Köfte |
Püreli Köfte |
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder