Malzemeler:
1 kilo büyükçe taze kırmızı biber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
10 diş sarımsak
1 çorba kaşığı limon tuzu
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Kırmızı biberleri közde közleyin. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup cam bir servis kabına dizin.
Sosunu hazırlamaya başlayın ve ilk iş olarak sarımsakların kabuklarını soyup havanda dövün. Bir karıştırma kabına koyun. sırasıyla zeytin yağını, limon tuzunu, limon suyunu, sirkeyi, tuzunu ve bir bardak suyunu da ekleyip çırpma teliyle çırpın. Hazırladığınız sosu biberlerin üzerine dökün ve bir kaç saat buzdolabında bekletip servis yapın. Herkese afiyet olsun.
Çok seksi oldu.
Tarator Soslu Közde Kırmızı Biber |
SEVGİYLE YAPILAN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder