Bloğumda bu özel yemeği sizler için yaptım ve yayınladım. Umarım beğenirsiniz.
Malzemeler:
300 gr. salamura ya da taze asma yaprağı
yarım kilo pirinç
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı domates püresi
1 su bardağı zeytinyağı
tuz, karabiber
yenibahar,pulbiber
nane,maydanoz
Yapılışı:
Yapraklarınız salamuraysa akşamdan ılık suda bekletin ve sık sık suyunu değiştirin. Taze ise kaynar suda hafif yumuşayana kadar haşlayın ve süzün.Sarmak için hazır hale gelen yaprakların içini hazırlayalım.
İlk önce yemeklik doğradığımız soğanları iki kaşık zeytinyağında kavuralım.
Zeytinyağlı Yaprak Sarması İçi |
Zeytinyağlı Yaprak Sarması İçi |
Zeytinyağlı Yaprak Sarması İçi |
Sıra geldi yaprakları sarmaya
Zeytinyağlı Yaprak Sarması |
Zeytinyağlı Yaprak Sarması |
Zeytinyağlı Yaprak Sarması |
Servis tabağına alıp yanında limon dilimleriyle diziyoruz ve afiyetle yiyoruz.
Zeytinyağlı Yaprak Sarması |
Zeytinyağlı Yaprak Sarması |
Zeytinyağlı Yaprak Sarması |
Sevgiyle yaptığım lezzetlerden sevgiler...
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder