Bu tarifi pişirdim ve çok lezzetli bulduğum için sizlerle paylaşmak istedim.
Malzemeler:
İki kişilik bir menü için
2 adet orta boy Çipura balığı
2 adet domates
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
6 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tereyağı
alüminyum folyo kağıdı
Yapılışı:
İlk iş olarak temizlenmiş balığın her iki yanından süzgeçlerinin altından bıçakla derin bir çizik atın. Çizik attığınız yerlere ayıkladığımız sarımsakları koyup sıkıştırın. Balığın her yerini tereyağıyla yağlayın.
Soğanların kabuğunu soyup yıkadıktan sonra yuvarlak şekilde kesin. Aynı şekilde havuçları da yuvarlak kesin. Domatesleri yıkayıp halka şeklinde doğrayın.
Fırın tepsisini alüminyum folyoyla kaplayın.Üzerine kestiğiniz soğanları ve havuçları dizin.Yağladığınız balıkları soğanların ve havuçların üzerine koyun. Balıkların üzerini geri kalan soğan,havuç,domates,maydanoz ve limon dilimleriyle kaplayacak şekilde döşeyin.Tepsinin üzerini tekrar alüminyum folyoyla kaplayın.Folyoyu kenarlarından hava almayacak şekilde sıkıştırın. Üstüne döşediğiniz folyonun ortasından bıçak ucuyla çok küçük bir delik açın.( buharın çıkması için ) Yemeğimiz fırına verilmeye hazır. 200 derecede alt üst sıcaklıkta 40 dk. pişirmek yeterlidir. Piştikten sonra servis tabağına alın ve bol salatayla yiyin.
Karışık Salata |
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder