Buz gibi bir İstanbul sabahından sıcacık bir merhaba:) Hava nasıl değişti birden. Gerçi günlerdir uyarıyorlardı ama yine de sıcaklığın birden bu kadar düşmesi herkesi şaşırttı. Haftasonunun daha da kötü olacağını söylüyorlar o yüzden aman dikkat diyorum. Kimse hasta olmasın:) Ve herkes haftasonu bu tatlıyı yapsın:) Çok pratik, çok lezzetli, çok hafif bir tatlı. Ömrü en fazla bir gün. Yazarken bile hala tadı damağımda. Herkese hayırlı cumalar, şimdiden iyi haftasonlarıııı...
Malzemeler;
- 1 paket kakaolu puding
- 2 paket vanilyalı puding
- 2 su bardağı vişne suyu
- 4 su bardağı süt
- 1 paket bisküvi (dilediğiniz çeşit olabilir)
- Üzerini süslemek için hindistan cevizi
Yapılışı;
- 2 su bardağı süte 1 paket kakaolu pudingi katıp pudinginizi hazırlayın.
- Borcamınızı ıslatıp (dilimleri kestikten sonra kolay çıkması için) kakaolu pudingi yayın. (Siyah kat)
- Üzerini bir sıra bisküvi ile kaplayın. Dilerseniz bu bisküvi katının üstüne dövülmüş ceviz de koyabilirsiniz.
- Tencerenize bu sefer 2 su bardağı sütü koyup 1 paket vanilyalı pudingi boşaltıp hazırlayın.
- Bisküvilerin üzerine dökün ve bir sıra bisküvi ile daha kaplayın. (Beyaz kat)
- Son olarak pembe kat içinde 2 su bardağı vişne suyuna 1 paket vanilyalı pudingi katıp hazırlayın ve borcamın en üstüne dökün. (Pembe kat)
- Bu renklendirmeleri istediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Süt yerine kullanacağınız farklı renkteki meyve suları ile katlarınızın rengi de değişecektir.
- Tatlınız oda sıcaklığına geldikten sonra üzerini hindistan cevizi ile süsleyip buzdolabına kaldırın. Dilerseniz bir gün bekletebilirsiniz buzdolabında. Lezzeti daha da artıyor.
- Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder