istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: PEYNİRLİ PATATESLİ AY ÇÖREĞİ

28 Aralık 2010 Salı

PEYNİRLİ PATATESLİ AY ÇÖREĞİ


Günaydııın:) Gerçi benim artık pek gecem gündüzüm yok:) Hepsi karışık:) Gün çoookk erken doğuyor bana ama yine de şikayetim yok:) Çabucak öğlen olmuş bile. Bugün çok çok çok güzel lokum gibi bir çörek tarifi vereceğim. Bu çöreğin içine farklı malzemeler kullanarak da yapacağım yeni tariflerim olacak. Kesinlikle şiddetle tavsiye ediyorum. Tarif Sofra'dan...



Malzemeler;
  • 4 adet orta boy patates
  • 150 gram beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 dal taze soğan

Hamur için;
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı yağ (fındık yağı + eritilmiş margarin)
  • 1 adet yumurta (akı hamur için, sarısı üzeri için kullanılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Tuz
Üzeri için;
  • Susam
  • Çörek otu
Yapılışı;
  • Öncelikle hamurunu hazırlamak için geniş bir kabın içine yoğurdu, yağı, yumurta akını ve kabartma tozunu koyup karıştırın.
  • Üzerine tuzunu ve eleyerek kulak memesi kıvamına gelecek şekilde ununu ekleyin.
  • Ele yapışmayacak bir hamur elde ettikten sonra 15 dakika kadar dinlendirmeye bırakın.
  • İç harcı için peynirleri ufalayın ve ince ince doğradığınız maydanozlarla karıştırın.
  • Patatesleri haşlayıp peynirlerin üzerine rendeleyin.
  • İnce kıyılmış taze soğanları da iç harcına ilave ettikten sonra tüm harcı iyice karıştırın.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın.
  • Ortasına hazırladığınız iç harcınızı koyup rulo yapın.
  • Her iki ucundan kıvırarak uçlarını inceltin ve ay şeklini verin.
  • Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinize yerleştirin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pembeleşene kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder