Çok çok lezzetli bir yemek tarifi vermek istiyorum bu sabah. Hem sağlıklı hem de gerçekten çok lezzetli. Özellikle pırasa sevmeyenler için tavsiye ediyorum çünkü pırasa yiyor gibi değilsiniz bu yemekte. O yüzden de hem pırasanın vitaminini almak hem de severek yemek için haydi mutfağa:) Doğaçlama yaptığım bir yemek:)
Malzemeler;
- 7 adet pırasa
- 1 adet kuru soğan
- 250 gram dana kuşbaşı
- 2 yemek kaşığı bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet havuç
- 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
- Tuz, karabiber
Yapılışı;
- Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağı koyduğunuz tencerenizde saydamlaşana kadar kavurun.
- Üzerine kuşbaşı etlerinizi atıp suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- Üzerine salçayı ilave edip bir karıştırın.
- Dilimlenmiş havuçlarınızı ve dilimlenmiş pırasaları da tencereye ilave ettikten sonra üzerine çıkacak kadar su ekleyin.
- Bulguru da ilave ettikten sonra tuzunu ve karabiberini koyun ve kaynamaya bırakın.
- Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder