Bahar gibi bir günden merhaba. Yani resmen kışın yarısı bitti ama bugünkü hava çok enteresan. Kızımın uyuduğu şu birkaç saatlik arada tarifi yayınlamak ve işlerimi halletmek için hızla çalışıyorum:) Bugün çok pratik ve de çok lezzetli bir börek olan peynirli tava böreği tarifi vermek istiyorum. Bir misafiriniz habersiz pat diye gelirse hemen yapılabilecek sıcacık bir lezzet...
Malzemeler;
- 3 adet yufka
- 7-8 dal ince doğranmış maydanoz
- 200 gram ufalanmış beyaz peynir
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2-3 yemek kaşığı fındık yağı
- 1 kase su
Yapılışı;
- Tavaya bir tatlı kaşığı yağ koyup iyice yağlayın.
- İlk yufkayı dışarı taşacak şekilde (taşan kısımlar böreğin üstünü kapatacak şekilde) serin.
- İkinci yufkayı ikiye bölün.
- Yarısını 3-4 cmlik parçalara ayırıp tavanın içine gelişi güzel pırtık pırtık yaparak yayın.
- Doğradığınız maydanozları, ufaladığınız peynirleri ve rendelediğiniz kaşar peynirlerini karıştırıp iç harıcını hazırlayın.
- Hazırladığınız iç harcınızın yarısını tavaya yayın.
- Bir kase suyu kalan yağınızla karıştırıp bu karışımdan 4 yemek kaşığını harcın üzerine gezdirin.
- Kenarlardan sarkan yufkayı üstüne kapatın.
- Tekrar yağlı karışımdan üzerine gezdirin.
- Önce harlı ateşte 2-3 dakika pişirdikten sonra kapağını kapatıp en kısık ateşte hafif kızarana kadar pişirin.
- Tek yüzü pişince tavanın kapağı ile diğer yüzünü çevirip kızarana kadar pişirin.
- Kalan diğer 1,5 yufkaya da aynı işlemleri yaparak bu şekilde 2 adet tava böreği elde edebilirsiniz.
- Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder