istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: KURU PATLICAN DOLMASI

14 Aralık 2010 Salı

KURU PATLICAN DOLMASI



Bugün de merhaba:) Yani bu ne demek henüz doğum yapmadım:))) Artık gergin bekleyişim hat safhada olduğu için sürekli gülüyorum:) Ama sanki içimden bir ses artık yakın diyor:) Neyse gelelim asıl işimize:) Bugün çok severek yediğim bir yemeğin tarifini vermek istiyorum. Yardımcım Çimen'in alıp getirdiği kuru patlıcanlarla yaptığım kuru patlıcan dolması. Aslında iç harcı normal biber dolması gibi. Yapılışı da benzer. Sadece patlıcanlar kuru olduğu için ön işlemleri var o kadar. Çok çok lezzetli bir yemek.

Malzemeler;
  • 20 adet kuru patlıcan
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım demet ince doğranmış maydanoz
  • 2-3 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, reyhan, nane


Yapılışı;
  • Önce kuru patlıcanları kaynamış su içerisine koyup yumuşayana kadar bekletin.
  • Yumuşadıktan sonra güzelce yıkayın.
  • İç harcını hazırlamak için yukarıda yazılı olan tüm malzemeyi yoğurma kabınıza koyup iyice yoğurun.
  • Patlıcanların içini doldurun ve birbirlerinin içine geçecek şekilde tencereye yerleştirin.



  • Hemen hemen üstlerine gelecek kadar salçalı yağlı suyu ekleyin. (Bu suyu bir yemek kaşığı domates salçası + su + bir miktar zeytinyağı şeklinde hazırlayın).
  • Üstüne bir yemek tabağı kapatıp orta ateşte kaynayana kadar pişirin.
  • Kaynadıktan sonra en kısık ateşe alıp (sanki buharda pişiyor gibi) pişirmeye devam edin.
  • Yanında yoğurt ile servis yapın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder