istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: ETLİ KURU FASÜLYE

7 Aralık 2010 Salı

ETLİ KURU FASÜLYE



Kocaman öpücüklerle kocaman bir merhaba:) Yani havalar o kadar değişken ki! Bu sabah da sanki bahar gibi bir hava dışarda. Biraz soğuk ama yine de güneşli pırıl pırıl bir hava var burada:) Enteresan:) Ama bizler artık kış yemekleri yapmaya başladık. Bunlardan ilk akla gelenlerden biri de kuru fasülyedi di mi? Eşim çok sever. Ama kuzu etiyle sevmediği için bizde dana etiyle yapılır. İşte tarifi:)


Malzemeler;
  • Yarım kilo dana kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 2 su bardağı kuru fasülye
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber



Yapılışı;
  • Kuru fasülyeleri bir gece önceden bir taşım kaynatıp sabaha kadar bekletin. Ertesi gün tekrar ocağın altını yakıp yumuşayana kadar pişirin.
  • Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağını koyduğunuz tencerenize ekleyip 1-2 dakika kavurun.
  • Üzerine etlerinizi ilave edin.
  • Benim gibi düdüklü tencerede yapacaksanız doğranmış biberlerinizi, salçanızı ve yarım su bardağı suyunuzu da ekleyip pişmeye bırakın. (Normal tencerede yapacaksanız yine tüm malzemeyi ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.)
  • Etler piştikten sonra üzerlerine haşlanmış ve yumuşamış kuru fasülyelerinizi ilave edip etlerin üzerine çıkacak kadar su koyun ve bir taşım daha kaynatın.
  • Tuzunu ve karabiberini ilave edip yanında turşu ile servis yapın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder