Bugün pek yoğun başladım güne. Kızımın gelişi için son hazırlıkları tamamladım sayılır. Onu söylüyorum yani. İnsan oturduğu yerden yorulur mu:) Bu hamileliğin son haftaları gerçekten yorucuymuş:) Neyse yine çok uzatmadan lafı yemeğime geçmek istiyorum. Aslında daha önce yaptığım klasik et soteden farkı içinde Iglo ürünlerinin de olması. Özellikle folik asit açısından çok zengin olan soya fasülyesinin ve kendi buharında pişen Steamfresh sebzelerinin olması. Bu açıdan da hem çok sağlıklı hem de çok doyurucu bir yemek oldu.
Malzemeler;
- Yarım kilo dana kuşbaşı
- 1 adet kuru soğan
- Yarım paket Iglo Soya Fasülyesi
- Bir poşet Iglo Steamfresh Sebzeler (Ben brokoli, havuç, yeşil karnabahar olanını seçtim)
- 1 su bardağı temizlenip doğranmış mantar
- 2 adet sivribiber (doğranmış)
- 1 adet kırmızı biber (doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 8-9 dal ince doğranmış maydanoz
- Kotanyı tuz, değirmen karabiber, bolca kekik ve biberiye
- 3 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
Yapılışı;
- Yemeklik doğradığınız soğanı, yağınızı koyduğunuz tencerede saydamlaşana kadar kavurun.
- Üzerine salçaları ve biberleri ilave edip bir karıştırın.
- Etinizi ekleyin. Benim gibi düdüklü tencerede yapacaksanız tüm malzemeyi ekleyip yarım bardak sıcak su ilavesi ile pişirebilirsiniz. Normal tencerede yapacaksanız malzemeleri sıra ile atmaya devam edin.
- Tuzu ve diğer tüm baharatlarını ilave edin.
- Iglo ürünlerini paketin üzerinde yazdığı şekilde buharda pişirdikten sonra mantarlarla beraber tencereye ekleyin.
- Yarım su bardağı sıcak su ile beraber maydanozları da ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder