istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: KARNABAHAR

30 Kasım 2010 Salı

KARNABAHAR


Günaydııııın:) Gerçi bu sabah 03:30 da kalktım desem:) Bir uyandım, uyanış o uyanış. Bir daha uyuyamadım. Kızım da rahat durmadı içimde kıpır kıpır. Sanki içimde oyun parkı kurulu ve o da sürekli oynuyor:) Uykum da kaçınca kalktım iş güç derken bu saat oldu:) Umarım öğleden sonra biraz uyumak için fırsatım olur:) Bugün size çok sevdiğim bir sebze yemeğinin tarifini vermek istiyorum. Biz severek yeriz. Bol malzemeli, lezzetli mi lezzetli bir yemektir.


Malzemeler;
  • Orta boy yarım karnabahar
  • 250 gram yemeklik kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet havuç
  • 2 adet sivribiber
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • Kaynamış su
  • Tuz


Yapılışı;
  • Zeytinyağı koyduğunuz tencereye yemeklik doğradığınız soğanları ve doğranmış sivribiberleri, havuçları ilave edip 5 dakika kadar kavurun.
  • Üzerine kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Kıymanız kendi saldığı suyunu çektikten sonra salçayı ekleyip karıştırın.
  • Bu arada da karnabaharı koçanlarına ayırıp güzelce yıkayın ve tencereye ilave edin.
  • Üzerine çıkacak kadar sıcak suyu ve tuzunu ekleyin.
  • Yıkanmış pirinci ve limon suyunu da ilave edip karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirin.



Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder