İznime sayılı günün kaldığı şu son çalışma haftamda resmen trafik beni yokluyor:) İnanmayacaksınız bu sabah 07:00 de yola çıktım. Ve işe geldiğimde saat 09:45 idi. 2. vitese nerdeyse hiç geçmedim diyebilirim. Tüm yol boyunca bir kaza görmedim ya da kaza haberi de almadım ama felaketti. Yanımda sürekli yiyecek ve içecek taşıdığım için o anlamda çok zorlanmadım ama saatlerce aynı yerde oturup kalmak inanılmaz stresli ve yorucu oldu. Şu anda gülümseyerek yazıyorum ama bir iki saat önce ağlamak üzereydim:) İznime kadar sabahları geç geleceğim artık.
Kısaca bahsettiğim sabah maceramdan sonra çok çok severek yaptığım ve yediğim ve içinde patlıcan olan İslim Kebabı tarifime geçmek istiyorum:) Aslında İslim Kebabı'nın içinde kuzu eti kullananlar da var ama ben hep köfte ile yapıyorum. Orjinali hangisi bilmiyorum:) Ama sonuçta hepsinin çok lezzetli olduğuna eminim:)
Malzemeler;
Köfte için;
- 300 gram köftelik kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 8-10 dal maydanoz
- 4-5 yemek kaşığı galeta unu (biz ekmek pek tüketmediğimiz için evde bayat etmek pek olmuyor galeta unu yerine siz bayat ekmek içi de kullanabilirsiniz)
- Tuz, Karabiber
- Kimyon
Bohça için;
- 8 adet kemer patlıcan
- Sivri biber
- Çeri Domates
- Kızartmak için Yonca sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 kase sıcak su
Yapılışı;
- Patlıcanları alacalı soyup dilimleyin ve acısını almak için tuzlu suda yaklaşık yarım saat kadar bekletin.
- Bu arada köfteyi yapmak için yoğurma kabınıza soğanı rendeleyip üzerine kıymayı, ince doğranmış maydanozu, galeta ununu ve baharatlarınızı ekleyin.
- Elinizi ıslatarak iyice yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları bol su ile yıkayıp iyice sıkın ve kurulayın.
- Derince bir tavaya kızartma yağınızı koyup kızdırın.
- Önce patlıcanlarınızı önlü arkalı kızartın ve kağıt havlu serili bir tabağa koyup fazla yağını çektirin.
- Ardından köftelerinizi kızartın.
- Düz bir zemine kızarttığınız patlıcanları artı şeklinde koyup ortalarına köftenizi yerleştirin.
- Kürdana ufak bir dilim sivribiber ve çeri domates (ince bir dilim normal domates de olur) geçirip patlıcanın kenarlarını ortada birleştirin ve kürdanı saplayıp sabitleyin.
- Yaptığınız tüm bohçaları borcama dizip bir kase sıcak suda ezdiğiniz domates salçasını üzerlerine gezdirin.
- Alümünyum folyo ile kapatıp 180 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder