istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: İSLİM KEBABI

2 Kasım 2010 Salı

İSLİM KEBABI

İznime sayılı günün kaldığı şu son çalışma haftamda resmen trafik beni yokluyor:) İnanmayacaksınız bu sabah 07:00 de yola çıktım. Ve işe geldiğimde saat 09:45 idi. 2. vitese nerdeyse hiç geçmedim diyebilirim. Tüm yol boyunca bir kaza görmedim ya da kaza haberi de almadım ama felaketti. Yanımda sürekli yiyecek ve içecek taşıdığım için o anlamda çok zorlanmadım ama saatlerce aynı yerde oturup kalmak inanılmaz stresli ve yorucu oldu. Şu anda gülümseyerek yazıyorum ama bir iki saat önce ağlamak üzereydim:) İznime kadar sabahları geç geleceğim artık.

Kısaca bahsettiğim sabah maceramdan sonra çok çok severek yaptığım ve yediğim ve içinde patlıcan olan İslim Kebabı tarifime geçmek istiyorum:) Aslında İslim Kebabı'nın içinde kuzu eti kullananlar da var ama ben hep köfte ile yapıyorum. Orjinali hangisi bilmiyorum:) Ama sonuçta hepsinin çok lezzetli olduğuna eminim:)


Malzemeler;

Köfte için;
  • 300 gram köftelik kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 8-10 dal maydanoz
  • 4-5 yemek kaşığı galeta unu (biz ekmek pek tüketmediğimiz için evde bayat etmek pek olmuyor galeta unu yerine siz bayat ekmek içi de kullanabilirsiniz)
  • Tuz, Karabiber
  • Kimyon

Bohça için;
  • 8 adet kemer patlıcan
  • Sivri biber
  • Çeri Domates
  • Kızartmak için Yonca sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kase sıcak su


Yapılışı;
  • Patlıcanları alacalı soyup dilimleyin ve acısını almak için tuzlu suda yaklaşık yarım saat kadar bekletin.
  • Bu arada köfteyi yapmak için yoğurma kabınıza soğanı rendeleyip üzerine kıymayı, ince doğranmış maydanozu, galeta ununu ve baharatlarınızı ekleyin.
  • Elinizi ıslatarak iyice yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları bol su ile yıkayıp iyice sıkın ve kurulayın.
  • Derince bir tavaya kızartma yağınızı koyup kızdırın.
  • Önce patlıcanlarınızı önlü arkalı kızartın ve kağıt havlu serili bir tabağa koyup fazla yağını çektirin.
  • Ardından köftelerinizi kızartın.
  • Düz bir zemine kızarttığınız patlıcanları artı şeklinde koyup ortalarına köftenizi yerleştirin.
  • Kürdana ufak bir dilim sivribiber ve çeri domates (ince bir dilim normal domates de olur) geçirip patlıcanın kenarlarını ortada birleştirin ve kürdanı saplayıp sabitleyin.
  • Yaptığınız tüm bohçaları borcama dizip bir kase sıcak suda ezdiğiniz domates salçasını üzerlerine gezdirin.
  • Alümünyum folyo ile kapatıp 180 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder