Merhaba herkese kocaman kocaman:) İçine önceden pişirip ufak parçalarla sucukta atmayı sevdiğim tam bir kış çorbası ile karşınızdayım. Tarhana Çorbası:) İçerken hafiften boğazımı yakmasını severim. O yüzden de dediğim gibi bazen ufak küpler halinde kesip tavada şöyle bir pişirdiğim sucuk parçaları da koyarım çorbaya. Siz isteğinize göre içine farklı sebzeler de ekleyebilir hatta tarhananızın çeşidine göre salça eklemeyebilirsiniz de. Benim tarifim bu sefer sucuksuz...
Malzemeler;
- 4 yemek kaşığı tarhana
- 4 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
Yapılışı;
- 4 yemek kaşığı tarhanayı bir kase suyun içinde ıslatıp bekletin. Ben sabahtan koydum. Çorbayı öğleden sonra yaptım. Aslında kısa bir süre beklemesi de yeterli olur ama ben uzun uzun bekletiyorum.
- Bu arada çorba tencerenize 4 su bardağı suyu koyup içine tuzunu ekleyin ve kaynatın.
- Kaynayan suyunuza ıslattığınız tarhananızı ilave edin ve karıştırın. (Topaklanmaması için karıştırmayı bırakmayın).
- Yarım bardak suda erittiğiniz salçayı da ekleyin ve ocağın altını kısarak bir süre daha pişirmeye devam edin.
- Karabiberini ekleyip altını kapatın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder