Merhaba herkese. Bu sabah aynen dün dediğim gibi yaptım ve evden geç çıktım. Aynı saatte işte oldum:) Ama yorulmadım:) Süper di mi:) Ewet trafik sen mi yamansın ben mi:) Bu sorunumu da en azından şimdilik çözdüm. Yarın işyerinde son günüm. Cuma günü itibari ile yıllık iznimi doğum iznim ile birleştireceğim ve inşallah artık dinleneceğim. Çünkü son zamanlarda işlerimde de aşırı yoğunluk var ve yetiştirmekte zorluk çekiyorum. Sanırım bebek olana kadar bir süre daha evden çalışmaya devam edeceğim. Neyse lafımı çok uzatmadan çok sevdiğim bir zeytinyağlı tarifi vermek istiyorum. Ne zamandır canımda istiyordu. Sonunda geçen haftasonu aldım ve yaptım. Bol limonla gayet mutlu bir şekilde yedim de yedim:) Sizlere de tavsiye ederim:)
Malzemeler;
- 4-5 dal pırasa (yarım kilo geliyor)
- 3 adet havuç
- 4 yemek kaşığı pirinç
- Yarım limonun suyu
- 2 adet kesme şeker
- 1 çay bardağı riviera zeytinyağı
Yapılışı;
- Pırasaları iyice yıkayıp 3 parmak genişliğinde verev olarak kesin.
- Havuçları tıraşlayıp onları da verek olacak şekilde kesin.
- Tencereye zeytinyağını koyup üzerine pırasa ve havuçları ilave edin.
- Birkaç dakika bu şekilde kavurduktan sonra üzerlerine çıkacak kadar su ekleyin.
- Kesme şekerleri ve limon suyunu ilave edin.
- Pırasalar yumuşamaya başlayınca, yani pişmesine yakın yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyin.
- 10 dakika kadar daha pişirip ocağın altını kapatın.
- Yanında limon dilimleri ile servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder