Öncelikle herkese tüm sevdikleri ile mutlu, sağlıklı ve güzel bir bayram diliyorum. Büyüklerimin ellerinden küçüklerimin de güzel gözlerinden öpüyorum. Birçoğumuz önceden bayram tatiline çıktı bile. Aman yollarda dikkat diyorum ve sizlere bu güzel bayram tatilinde de yapabileceğiniz çok güzel bir tatlı tarifi vermek istiyorum. Bu tarifi canım arkadaşım çilek kız Deniz'den aldım. Teşekkürler Denizcim. Zaten bir süredir söylüyordum baklava yufkası alır almaz yapacağım ilk tarif bu olacak diye. Sonunda buldum, aldım ve yaptım:) Tarifte bazı değişiklikler yaptım. Sonuç harika:) Annemlere, kendimize ve anneanneme de yaptım. Bu bayram tatlılar benden oldu:) 4 sıradan 3 borcam yaptım. Miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Hem şimdiden herkese afiyet olsun. Hem de herkese İyi Bayramlar:)
Malzemeler;
- 24 adet baklavalık yufka
- 250 gram tereyağı (eritilmiş)
- Bol bol çekilmiş ceviz
- Toz Antep fıstığı
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Yapılışı;
- Öncelikle şerbet için gerekli olan su ve toz şekeri bir tencereye koyup kaynatın.
- Kaynamaya başlayınca yarım limonun suyunu da ilave ederek bir taşım daha kaynatın ve altını kapatıp ılınması için kenara alın.
- Baklava için her sıraya 2 adet yufka kullanılacak. Bunun için 2 adet baklava yufkasını üstü üste tezgaha koyup üzerine eritilmiş tereyağı sürün.
- Bolca ceviz ve toz antep fıstığı serpip, oklavanın uzun kenarından itibaren rulo yapın.
- Oklavanın üzerindeki yufkanızı, sağından ve solundan yaklaştırarak, büzülmesini sağlayın ve borcamınıza koyun.
- Tüm malzemeniz bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
- Dizdiğiniz yufkaların üzerine de fırça ile tereyağı sürüp 180 derecede önceden ısıtılmış fırının orta rafına yerleştirin.
- Üzeri kızarana kadar pişirin.
- Piştikten sonra fırından çıkarıp bir miktar dinlendirin ve üzerine ılınmış şerbeti dökün.
- Toz Antep fıstığı ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder