Güneşli ve güzel bir Salı sabahından her zamanki gibi kocaman bir merhaba:) Bugün yine bir kurabiye tarifi vereceğim ama bu kurabiye adından da anlaşılacağı üzere kıtır kıtır. Yiyen herkese acıbadem kurabiyesi tadı veriyor. Tarifim yine Gülhan Hocadan...
Malzemeler;
- 100 gram oda sıcaklığında margarin
- 1 su bardağında 2-3 parmak eksik toz şeker
- 1 yumurta
- 2 su bardağı un (hamur kıvamınıza göre gerekirse ekleyin)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım paket vanilya
- Bolca damla çikolata
Yapılışı;
- Oda sıcaklığındaki margarini bir kaba koyup üzerine yumurta ve toz şekeri ekleyip mikserle çırpın.
- Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip yoğurmaya başlayın.
- Damla çikolataları da ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ve gerekirse un ekleyin.
- Hazırladığınız hamuru 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp aralıklı olarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. (Pişince yayılarak ince ve yuvarlak bir şekil aldığı için aralıklı koymaya dikkat edin).
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder