istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: ZEYTİNYAĞLI BAMYA

22 Kasım 2010 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI BAMYA

Uzun bir tatilden sonra herkese kocaman kocaman kocaman bir merhaba:) Tatil ne kadar uzun olursa olsun, ister evde ol ister tatil için başka bir yerde sonunda dönüp dolaşıp yine bir pazartesi geliyor ve işe gidiliyor:) Tatilde bol bol yediğimiz tatlılar börekler iyi güzeldi tabii:) Bence artık biraz da sebze zamanı diyerek uzun zamandır canımın çektiği bamyadan bir zeytinyağlı tarifi vermek istiyorum. Ayıla bayıla yedim. Hatta evde en çok eşim sever ben onu da geçtim:)

Malzemeler;
  • Yarım kilo bamya
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi (başka sirkede olur)
  • 1 çay bardağı riviera zeytinyağı
  • Kaynamış su
  • Tuz

Yapılışı;
  • Bamyaların kafa kısımlarını ayıklayıp bir kenara alın.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağını koydunuz tencereye ekleyip kavurmaya başlayın.
  • Sivribiberleri doğrayıp tencereye ilave edin ve kavurun.
  • Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
  • Tencereye ekleyip ezilene kadar pişirin.
  • Limon suyunu ve sirkeyi ilave edip bamyaları ekleyin.
  • Üstlerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin.
  • Bamyalar yumuşayıp pişince tuzunu ilave edip altını kapatın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder