Uzun bir tatilden sonra herkese kocaman kocaman kocaman bir merhaba:) Tatil ne kadar uzun olursa olsun, ister evde ol ister tatil için başka bir yerde sonunda dönüp dolaşıp yine bir pazartesi geliyor ve işe gidiliyor:) Tatilde bol bol yediğimiz tatlılar börekler iyi güzeldi tabii:) Bence artık biraz da sebze zamanı diyerek uzun zamandır canımın çektiği bamyadan bir zeytinyağlı tarifi vermek istiyorum. Ayıla bayıla yedim. Hatta evde en çok eşim sever ben onu da geçtim:)
Malzemeler;
- Yarım kilo bamya
- 1 adet kuru soğan
- 4 adet domates
- 3 adet sivri biber
- 1 limonun suyu
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi (başka sirkede olur)
- 1 çay bardağı riviera zeytinyağı
- Kaynamış su
- Tuz
Yapılışı;
- Bamyaların kafa kısımlarını ayıklayıp bir kenara alın.
- Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağını koydunuz tencereye ekleyip kavurmaya başlayın.
- Sivribiberleri doğrayıp tencereye ilave edin ve kavurun.
- Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
- Tencereye ekleyip ezilene kadar pişirin.
- Limon suyunu ve sirkeyi ilave edip bamyaları ekleyin.
- Üstlerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin.
- Bamyalar yumuşayıp pişince tuzunu ilave edip altını kapatın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder