Herkese hayırlı cumalar... Bugün izinim ilk günü:) Gerçi şu saate kadar pek bilgisayar başından ayrılmadım. İş mailleri telefonları derken:) Ama iki arada bir derece bir tepsi poğaça bir tepsi de kurabiye attım fırına ki umarım iyi olurlar da ilerleyen günlerde yayınlarım. Bütün evi mis gibi bir koku sardı şimdiden:) Bugün için de kafamdan doğaçlama hazırladığım bir tatlı tarifimi vermek istedim. Muhallebisinin tarifi daha önce yayınladığım Muhallebili Rulo tarifinden. Her zamanki gibi yine pratik yine lezzetli:) İyi hafta sonları...
Malzemeler;
Muhallebi için;
- 5 su bardağı süt
- 125 gram margarin
- 5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 7-8 adet sert yeşil elma
- 2 yemek kaşığı tarçın
- Bolca irice çekilmiş ceviz
Üstü için;
- Toz Antep fıstığı
Yapılışı;
- Muhallebiyi hazırlamak için önce tencereye süt, un ve toz şekeri koyup mikserin yüksek deviri ile çırpın.
- Üzerine vanilyayı ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
- Katılaşıp kaynamaya başlayınca margarini ilave edip birkaç dakika daha kaynatın ve hemen ocaktan alın.
- Henüz sıcakken mikser ile 4-5 dakika daha çırpıp pürüzsüz hale getirinceye kadar çırpın.
- Ilınması için bir kenara alın. Ara ara karıştırın ki üstü kabuk tutmasın.
- Elmaları soyup genişçe bir tavaya rendeleyin.
- Orta ateşte rengi değişene kadar kavurun.
- Üzerine tarçını ilave edip bir kaç dakika daha kavurun.
- Ocağın altını kapatıp cevizleri ekleyin ve karıştırın.
- Servis yapacağınız kaselerinize, önce muhallebiyi, sonra elmalı karışımınızı, sonra üzerine tekrar muhallebiyi dökün.
- Üzerine toz antep fıstığı serperek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder