Bugün kocaman sebze dolu bir tarif vereceğim size:) Aslında dolaptaki kalan sebzelerimi değerlendirmek ve de güzel bir sebze yemeği yemek istemem üzerine karar verip yaptığım bir yemek oldu. Çok da beğendik biz. Siz de beğenirsiniz umarım:) Malzemeleri kendi isteğinize göre ayarlayabilir ve değiştirebilirsiniz. Dediğim gibi ben çoğunu dolapta az kalmış olanlardan seçtim:) Tüm sebzeler buharda piştiği için yerken hepsi tam tadındaydı ve yemek çok çok lezzetli oldu.
Malzemeler;
- 2 adet kabak
- 1 adet kereviz
- Bir demet brokoli
- 2 adet kırmızı biber
- 3 adet havuç
- 3 adet orta boy pataes
- 2 adet sivri biber
- 3 dal fesleğen
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
Beşamel Sos için;
- 40 gram tereyağı (2 yemek kaşığı)
- 2 yemek kaşığı dolusu un (40 gram)
- 2 su bardağı süt
- Tuz
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı;
- Öncelikle tüm sebzeleri vitaminleri kaybolmasın diye buharda haşlamak istedim. Bu yüzden de ilk olarak kabakları kabak soyacağı ile soyup dilimleyin.
- Kerevizi küp küp doğrayın.
- Kırmızı biberi ve sivri biberleri ufak ufak kesin.
- Brokoliyi ufak dallar halinde doğrayın.
- Havucu tıraşlayıp dilimleyin ve patatesleri de küp küp doğrayın.
- Haşlanmış bezelye ve ufak ufak doğradığınız fesleğen dışındaki tüm malzemeyi buharda pişirin ve ayrı bir kaba alın.
- Derince bir sos kabında tereyağını eritip üzerine unu ilave edip kavurun.
- Unun kokusu gidince yavaş yavaş sütü ilave ederek sos haline getirin ve tuz ilave edin.
- Yemeği pişireceğiniz kabınıza haşlanan tüm malzemeyi koyup üzerine hazırladığınız beşamel sosunu döküp iyice karıştırın.
- Yemeğinizin üstünü, tamamen kaplayacak şekilde rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplayın.
- 175 derece fırında peynirler hafif renk değiştirine kadar pişirin.
- Dilimleyerek yanında yoğurt ile servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder