Hayırlı cumalar herkese. Bir hafta daha geçti. Haftasonu geldi bile. Bugün hava biraz daha güzel gibi. Bu güzel havada yapacağınız çok güzel bir tarif vereceğim size. Ne zamandır dolapta duran zeytin ezmesini değerlendirmek amacıyla yaptığım bir açma oldu. Tarif yine Sofra'dan... Şimdiden iyi haftasonlarıııı:)
Malzemeler;
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 paket kuru maya (yaş maya kullanacaksanız 1 su bardağı ılık süt içinde eritin.)
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı fındık yağı
- Aldığı kadar un
- Zeytin ezmesi
- Tuz
Üzeri için;
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Çörek otu
Yapılışı;
- Zeytin ezmesi hariç tüm malzemeyi (maya dahil) yoğurma kabınıza koyup hafif sulu bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Üzerini nemli bir bezle kapatıp 1 saat kadar hamuru bekletin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp eliniz ile açın ve üzerine zeytin ezmesi sürün.
- Hamuru rulo yapıp kıvırın ve iki ucunu birleştirin.
- Üzerlerine yumurta sarısını sürüp çörek otu serpin.
- 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder