Bugün çok yoğun bir gün yaşadım arkadaşlar. O yüzden de sizlere merhaba demekte biraz geciktim:) Önce sabahtan kızımı doktora götürdük. Şükür herşey yolunda:) Gitmesi gelmesi öğleden sonrayı buldu. Yarın misafirim var. Gelir gelmez kızımı uyutup attım kendimi mutfağa. Hemen bir zeytinyağlı biber dolması, kakaolu ıslak kek, pırasalı börek, etimek tatlısı ve havuç salatası yaptım. Yarın belki birşeyler daha eklerim. Bir yandan da canım arkadaşım Özge'ciğimin sevimli oğlu Can dünyaya geldi. Onun da heyecanı derken bu saat oldu:) Bu arada haftasonu canımcım Sevil'deki çay toplantımızdan sonra hamur işi görmek istemiyorum diyordum ama yok yok benim ruhumda var bu iş. Yapamıyorum mutfaksız. Ben sabahtan akşama kadar mutfakta yemek yapayım. Dünyanın en mutlu insanı olurum:) Neyse gelelim tarifimize. Basit ama lezzetli bir tatlıdır un helvası. Ben iki renkli yaptım. Bol cevizli:) Keserken dağıldığı için fotoğraflamak zor oldu ama keşke tadını size ulaştırmak mümkün olsaydı...
Malzemeler;
- 1 paket margarin
- 2 su bardağı un
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- İrice çekilmiş ceviz
Yapılışı;
- Öncelikle margarini eritip unu ilave edin.
- Pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavurun.
- Bu karışımdan 3 yemek kaşığı ayırın.
- Kalan karışımı esmerleşinceye kadar kavurmaya devam edin.
- Bu arada ayrı bir tencerede 2,5 su bardağı suda 1,5 su bardağı toz şekerinizi kaynatın.
- Bir bardak ayırın ve bu ayırdığınız şerbeti daha önce ayırdığınız 3 yemek kaşığı helvaya katın.
- İçine bolca irice çekilmiş ceviz ilave edin.
- Kalan şerbeti ve cevizleri de esmerleştirdiğiniz helvanıza ekleyin.
- İki renk elde etmiş olacaksınız. Servis yapacağınız kaba yerleştirip dilediğinizce süsleyin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder