Yeni yılın ilk pazartesi sabahından en kocaman merhaba:) Umarım bu yıl geçtiğimiz yıldan çok daha iyi, sağlıklı ve mutlu geçer hepimiz için. Yeni yılın bu ilk tarifinde sizlere çok çok pratik ama bir o kadar da lezzetli bir tarif vereceğim. Bu böreği dilerseniz daha kabarık olsun diye iki ölçü yapabilir ya da daha ufak bir borcam kullanarak pişirebilirsiniz. Ben ilk yaptığımda ufak boy fırın tepsisi kullandım. Daha sonra misafir geleceği zaman iki katı ölçüyle dikdörtgen bir borcamda yaptım. Sonuç mükemmel:) Tarif Sofra'dan...
Malzemeler;
- 3 adet patates
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- Yarım çay bardağı fındık yağı
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
- Yarım paket kabartma tozu
- Tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı;
- Patatesleri soyup küp küp doğrayın.
- Maydanoz ve dereotunu ince ince doğrayın.
- Soğanı rendeleyip patateslerle karıştırın.
- Üzerine yoğurt, un, sıvıyağ, kabartma tozu, yumurta, dereotu ve maydanozları ekleyip iyice tüm malzemeyi karıştırın.
- Baharatları da ilave edip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ya da yağlanmış dikdörtgen bir borcama tüm malzemeyi yayın.
- Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 25 - 30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder