Herkese hayırlı cumalar. Güzel bir gün. Gecemiz biraz uykusuz geçti ama günümüz güzel başladı:) Bugün evde kalmış bir miktar kabak tatlısının değerlendirilmesi sonucu oluşan tatlımı tariflemek istiyorum:) 6-7 dilim kabak tatlısı kalmıştı. Üstlerindeki ceviz ile beraber el blendırı ile püre haline getirip, vişne soslu muhallebimin muhallebisinden yapıp üzerine sürdüm. Bence harika oldu:) İlerleyen günlerde kabak tatlısı tarifi de vereceğim. Herkese iyi haftasonları...
Malzemeler;
Kabak püresi için;
- 6-7 dilim kabak tatlısı (Tatlı yok ise kabak püresi için; 6-7 dilim kabağı iki su bardağı suda içine 1 su bardağı şeker ekleyerek haşlayın)
Muhallebi için;
- 3 su bardağı soğuk süt
- 3 çorba kaşığı pirinç unu
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası (dolu dolu)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet orta boy yumurta
Yapılışı;
- Tüm muhallebi malzemelerini karıştırıp ocağa alın ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
- Piştikten sonra servis kaplarının 3te 2sine pay edin.
- Kabak püresi için dilim kabaklarınızı toz şekerleri de ilave ederek haşlayın. (Ya da hazırda kabak talınız var ise onu da kullabilirsiniz)
- Pişip yumuşayan kabaklarınızı ya da kabak tatlınızı el blendırından geçirip püre haline getirin.
- Muhallebinizin üzerine sürün.
- Cevizle süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder