istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: BALKABAĞI SOSLU MUHALLEBİ

28 Ocak 2011 Cuma

BALKABAĞI SOSLU MUHALLEBİ


Herkese hayırlı cumalar. Güzel bir gün. Gecemiz biraz uykusuz geçti ama günümüz güzel başladı:) Bugün evde kalmış bir miktar kabak tatlısının değerlendirilmesi sonucu oluşan tatlımı tariflemek istiyorum:) 6-7 dilim kabak tatlısı kalmıştı. Üstlerindeki ceviz ile beraber el blendırı ile püre haline getirip, vişne soslu muhallebimin muhallebisinden yapıp üzerine sürdüm. Bence harika oldu:) İlerleyen günlerde kabak tatlısı tarifi de vereceğim. Herkese iyi haftasonları...


Malzemeler;



Kabak püresi için;
  • 6-7 dilim kabak tatlısı (Tatlı yok ise kabak püresi için; 6-7 dilim kabağı iki su bardağı suda içine 1 su bardağı şeker ekleyerek haşlayın)

Muhallebi için;
  • 3 su bardağı soğuk süt
  • 3 çorba kaşığı pirinç unu
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası (dolu dolu)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet orta boy yumurta

Yapılışı;
  • Tüm muhallebi malzemelerini karıştırıp ocağa alın ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Piştikten sonra servis kaplarının 3te 2sine pay edin.
  • Kabak püresi için dilim kabaklarınızı toz şekerleri de ilave ederek haşlayın. (Ya da hazırda kabak talınız var ise onu da kullabilirsiniz)
  • Pişip yumuşayan kabaklarınızı ya da kabak tatlınızı el blendırından geçirip püre haline getirin.
  • Muhallebinizin üzerine sürün.
  • Cevizle süsleyerek servis yapın.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder