Dünden daha soğuk bir hava var sanki dışarda. Dışardan her gelen off çok soğuk diye giriyor içeri. Bizse kızımla sıcacık uyuyoruz devamlı:) Hamileliğimin son haftalarına göre çok daha fazla uyuyorum o yüzden de mutluyum:) Neyse lafı çok uzatmadan bugünkü tarifime geçmek istiyorum. Çok lezzetli, bol vitaminli bir sulu yemek...
Malzemeler;
Köfte için;
- 300 gram köftelik kıyma
- 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
- 1 adet sarımsak (ezilmiş)
- 7-8 dal ince doğranmış maydanoz
- 2-3 yemek kaşığı galeta unu ( ya da bayat ekmek içi)
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı süt
- Tuz, karabiber
- 2 adet orta boy patates
- 2 adet havuç
- 2-3 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet sivri biber
- 7-8 dal maydanoz
- 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı un
- Tuz, karabiber
Yapılışı;
- Öncelikle köfte için gerekli malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Patates ve havuçları küp küp, biberleri de ince ince doğrayın.
- Sıvıyağ koyduğunuz tencereye salçayı ilave edip bir kaç kere çevirin.
- Üzerine doğradığınız tüm sebzeleri ve ince doğranmış maydanozlarla ile haşlanmış bezelyenizi ekleyin.
- Birkaç dakika kavurun.
- Hazırladığınız köfteleri dağılmamaları için una bulayın.
- Tencereye sebzelerin üzerine çıkacak kadar su ekledikten sonra köfteleri ilave edin.
- Tuzunu, karabiberini ekleyin.
- Tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder