Herkese merhaba. Bugün anca akşam vakti geçebiliyorum bilgisayar başına. Çok yoğun bir gün geçirdim. Temizlik, çamaşır, yemek, kızı yıka derken bu saat oldu. Ama özlemişim bu yoğunluğu:) Bu arada nasıl işe başlayacağımı bilmiyorum. Bir ay kaldı. Hafta sonu gezmekten kızımla da biraz ayrı kalmıştım. Aslında beraberde gezdik ama onu özleyenlerden bize fırsat kalmadı:) Çok çok çok özlemişim. Neyse lafı çok uzatmayayım. Herkes için güzel bir hafta başlasın inşallah diyorum ve hem çok lezzetli hem de çok pratik bir salata tarifi vermek istiyorum.
Malzemeler;
- 4 adet göğüs tavuk
- 7-8 adet kornişon turşu
- 4-5 yaprak göbek salata
- 5-6 dal maydanoz
- 5-6 dal dereotu
- 6-7 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- 2 yemek kaşığı haşlanmış mısır
- Tuz
Yapılışı;
- Önce göğüs tavuklarınızı haşlayın. Haşladığınız tavuk suyunu sakın atmayın. En azından tavuk suyuna çorba yaparken kullanırsınız.
- Haşlayıp ılıttığınız tavukları ufak parçalar olacak şekilde didikleyin.
- Kornişon turşularınızı dilimleyin.
- Göbek salatanızı ufak ufak kesin.
- Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın.
- Genişçe bir kabın içine didiklediğiniz tavukları, turşuları, göbek salatayı, maydanoz ve dereotunu koyun.
- Damak tadınıza göre bir limonun suyunu da üzerlerine sıkıp, yoğurt, mayonez ve zeytinyağı eklemelerinizi yapın.
- Tuzlayıp iyice karıştırın.
- Üzerini haşlanmış mısır ile süsleyip göbek salata yatağında servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder