istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: MUZLU PUDINGLI KEK

4 Şubat 2011 Cuma

MUZLU PUDINGLI KEK

Herkese hayırlı cumalar ve şimdiden iyi haftasonları. Yoğun bir haftadan çıkmak üzereyim ve de yoğun bir haftasonuna giriyorum:) Gerçi bu yoğunluğu çoook özlemiştim hamileliğimin son haftalarındaki ağırlığımdan sonra:) Haftasonuna puf puf bir kek ile girmek istedim:) Hem de mis gibi muz kokan. Bildiğiniz bu aralar pudingli keklere taktım. Çeşit çeşit yapıyorum. Daha öncede çileklisini yaparak pasta hazırlamıştım. Bu da muzlusu. Pişerken ki kokusunu anlatamam:)



Bu arada aylık dergi Ajanda bu sayısında bir hediye çekilişi yapıyor. 14 Şubat sevgililer günü için. Bana çıkmaz demeyin bence bir şansınızı deneyin:)...



Malzemeler;
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı fındık yağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket muzlu puding
  • 1 paket kabartma tozu


Yapılışı;
  • Öncelikle kek için oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle, mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpın. Üstü göz göz olsun.
  • Üzerine süt ve fındık yağını ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Ayrı bir kapta unu, pudingi ve kabartma tozunu eleyin.
  • Elediğiniz karışımı sütlü karışımınıza ekleyip çok az çırpın.
  • Yağlanmış kek kalıbınıza döküp önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 40 - 45 dakika pişirin. (Kürdan testi yapmayı unutmayın. Herkesin fırını farklı olacağı için sıcaklık ve süre değerlerini kendinize göre ayarlamanızda fayda var.)


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder