Herkese hayırlı cumalar ve şimdiden iyi haftasonları. Yoğun bir haftadan çıkmak üzereyim ve de yoğun bir haftasonuna giriyorum:) Gerçi bu yoğunluğu çoook özlemiştim hamileliğimin son haftalarındaki ağırlığımdan sonra:) Haftasonuna puf puf bir kek ile girmek istedim:) Hem de mis gibi muz kokan. Bildiğiniz bu aralar pudingli keklere taktım. Çeşit çeşit yapıyorum. Daha öncede çileklisini yaparak pasta hazırlamıştım. Bu da muzlusu. Pişerken ki kokusunu anlatamam:)
Bu arada aylık dergi Ajanda bu sayısında bir hediye çekilişi yapıyor. 14 Şubat sevgililer günü için. Bana çıkmaz demeyin bence bir şansınızı deneyin:)...
Malzemeler;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı fındık yağı
- 2 su bardağı un
- 1 paket muzlu puding
- 1 paket kabartma tozu
Yapılışı;
- Öncelikle kek için oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle, mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpın. Üstü göz göz olsun.
- Üzerine süt ve fındık yağını ekleyip çırpmaya devam edin.
- Ayrı bir kapta unu, pudingi ve kabartma tozunu eleyin.
- Elediğiniz karışımı sütlü karışımınıza ekleyip çok az çırpın.
- Yağlanmış kek kalıbınıza döküp önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 40 - 45 dakika pişirin. (Kürdan testi yapmayı unutmayın. Herkesin fırını farklı olacağı için sıcaklık ve süre değerlerini kendinize göre ayarlamanızda fayda var.)
Afiyet olsun...
istanbul escort
beylikdüzü escort
bahçeşehir escort
beylikdüzü escort
istanbul escort

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder