Herkese hayırlı cumalar ve şimdiden iyi haftasonları. Yoğun bir haftadan çıkmak üzereyim ve de yoğun bir haftasonuna giriyorum:) Gerçi bu yoğunluğu çoook özlemiştim hamileliğimin son haftalarındaki ağırlığımdan sonra:) Haftasonuna puf puf bir kek ile girmek istedim:) Hem de mis gibi muz kokan. Bildiğiniz bu aralar pudingli keklere taktım. Çeşit çeşit yapıyorum. Daha öncede çileklisini yaparak pasta hazırlamıştım. Bu da muzlusu. Pişerken ki kokusunu anlatamam:)
Bu arada aylık dergi Ajanda bu sayısında bir hediye çekilişi yapıyor. 14 Şubat sevgililer günü için. Bana çıkmaz demeyin bence bir şansınızı deneyin:)...
Malzemeler;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı fındık yağı
- 2 su bardağı un
- 1 paket muzlu puding
- 1 paket kabartma tozu
Yapılışı;
- Öncelikle kek için oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle, mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpın. Üstü göz göz olsun.
- Üzerine süt ve fındık yağını ekleyip çırpmaya devam edin.
- Ayrı bir kapta unu, pudingi ve kabartma tozunu eleyin.
- Elediğiniz karışımı sütlü karışımınıza ekleyip çok az çırpın.
- Yağlanmış kek kalıbınıza döküp önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 40 - 45 dakika pişirin. (Kürdan testi yapmayı unutmayın. Herkesin fırını farklı olacağı için sıcaklık ve süre değerlerini kendinize göre ayarlamanızda fayda var.)
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder