Herkese merhaba. Sanki tekrar bahar geldi diyeceğim ama akşamları soğuk oluyor o yüzden dikkat. Gelen giden misafir koşuşturma derken bayağı yoğun geçiyor bende günler. Bir koşturmacadır gidiyor. İş başı yapmamada yaklaşık 1,5 ay kaldı:( Zaman o kadar çabuk geçiyor ki biliyorum birden o gün gelecek ve ben üzülerek kızımdan ayrılıp işe gideceğim:( Neyse ben bu konulara girip ağlamaya başlamadan gelelim tarifimize:) Çok çok severek yaptığım ve yediğimiz bir yemektir Dalyan Köfte.
Malzemeler;
Köfte için;
- 500 gram yemeklik dana kıyma
- 1 adet ufalanmış ekmek içi (ya da galeta unu)
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz, karabiber
İç harcı için;
- 2 adet haşlanmış yumurta
- 1 ufak kavanoz garnitür
Garnitür yok ise;
- 2 adet haşlanmış ve küp küp doğranmış havuç
- 1 adet haşlanmış ve küp küp doğranmış patates
- 3 çorba kaşığı haşlanmış bezelye
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı;
- Öncelikle köfte için gerekli malzemeleri bir kaba koyup iyice yoğurun.
- Haşladığınız yumurtaları soyun.
- Hazırladığınız kıymayı alüminyum folyo üzerine bir parmak kalınlığında yayın.
- Üzerine muntazam bir şekilde yumurtaları dizin ve kenarlarına da haşladığınız sebzeleri ilave edin.
- Dikkatlice rulo yapın.
- Fırın tepsinize yerleştirin.
- Üzerine sıvıyağ sürün.
- 170 derecede yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin. Süresini fırınınıza göre ayarlamanızda fayda var. Pişip pişmediğini zaten kontrol ederek takip edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder