Herkese iyi haftalar. Yine mevsim döndü. Yine nispeten daha sıcak bir hava var dışarda. Umarım bu yeni hafta hepimiz için böyle sıcak ve güzel geçer. Bugün de sizlere yeni yeni başladığım baklava yufkası ile yaptığım patatesli böreğin tarifi vereceğim. Daha önce yaptığım baklava yufkasında peynirli börek ve baklava yufkasında kıymalı börek tariflerimden sonra bayağı ısındım bu yufkaya. İçi yumuşak dışı çıtır lezzetli bir börek oldu.
Malzemeler;
- 20 adet baklava yufkası
- 4 adet patates
- 1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
Yufkalara sürmek için;
- Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
Üzeri için;
- 2 adet yumurtanın sarısı
- Susam
Yapılışı;
- Her bir börek iki yufkadan sarılacağı için önce ilk yufkanızı alıp üzerine eritilmiş tereyağından sürüp ikinci yufkayı da onun üzerine serin.
- Haşlayıp rendelediğiniz patatesleri ezilmiş beyaz peynirle karıştırıp iç harcınızı oluşturun.
- Hazırladığınız iç harcı yufkanın üzerine serpip 2-3 parmak genişliğinde sarın.
- 3 eşit parçaya bölüp yağlı kağıt serilmiş tepsinize dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
- 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri turuncu oluncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder