Soğuk ve yağmurlu bir İstanbul sabahından kocaman bir merhaba:) Gerçekten soğuk bir hava var artık dışarda:) Bende de sanki boğazlarımda bir gıcıklanma başladı gibi ama bilemedim:) Kendimi hiç hasta olmuş hatırlamadığım için şaşırdım dün gece bu duruma:) Onu diyorum zaten hep inşallah kızımın bünyesi bana çeker. Neyse lafımı çok uzatmadan tarifime geçmek istiyorum. Ben soya sosunu çok severim. Bu tarifi de Gülhan Hoca'nın kitabından almıştım. Resimdeki tavukların rengi size biraz açık gelmiş olabilir. Biraz az kullanmışım sosu. Siz tarifimdeki miktarlarda kullanın lütfen. Yalnız benden ufak bir uyarı; soya sosu kendinden tuzlu bir sos olduğu için ben extradan tuz kullanmıyorum. Lütfen tadına bakmadan tuz atmayın.
Malzemeler;
- 500 gram kuşbaşı tavuk eti
- 2 tatlı kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Salsa sos için;
- 4 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet sivri biber
- 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı;
- Önce kuşbaşı doğranmış tavuklarınızı zeytinyağını koyduğunuz tencerenizde üzerine baharatlarını ilave ederek 10-15 dakika pişirin.
- Piştikten sonra üzerine soya sosunu döküp iyice karıştırın ve ocaktan alın.
- Salsa sos için küçük bir sos tenceresi alıp yemeklik doğradığınız soğanla zeytinyağını ilave edin ve kavurun.
- Üzerine soyup küp küp doğradığınız domateslerle kıydığınız sarımsakları ilave edin.
- Sivribiberleri de doğrayıp kabınıza ekleyin.
- Sos kıvamını alana kadar pişirin.
- Tuzunu da ilave edip bir kaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
- Hazırladığınız tavuğu sosu ile beraber servis edin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder