Herkese merhaba. Ve sonunda sayılı gün çabucak geçti ve de işe döndüm tekrar. Bugün bayağı zor geçiyor benim için:) Neyseki işlerim yoğun da zor ama hızlı geçiyor günüm. Ne yapalım alışacağız:) O yüzden her zamanki gibi lafı uzatmadan mis gibi bir lezzet olan enginar tarifi vermek istiyorum. Uzun zamandır birçok mail alıyordum sayfamda enginarlı tarifler olup olmadığı ile ilgili. Bugüne kısmet oldu:)
Malzemeler;
- 5 adet ayıklanmış enginar
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 4 yemek kaşığı bezelye
- 2 adet kesme şeker
- Birkaç damla limon suyu
- 2 yemek kaşığı Riviera zeytinyağı
- Sıcak su
Üzeri için;
- İnce kıyılmış dereotu
Yapılışı;
- Soğanı yemeklik doğrayıp genişçce bir tencereye koyun.
- Zeytinyağını ilave edip bir iki kere karıştırın. (Pembeleşmesin soğanlar sadece bir iki kere çevirin.)
- Enginarları üzerine ters çevrilmiş olarak (çukur kısımları tencerenin içine bakacak şekilde) dizin.
- Üstüne çıkacak kadar sıcak su ilave edip birkaç damla limon damlatın.
- 15-20 dakika bu şekilde pişirdikten sonra minik küpler halinde doğradığınız patates ve havuçlarla, bezelyeyi ekleyin.
- Kesme şekerleri katın.
- Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
- Sürekli tencerenin kapağını açmayın çünkü enginarlar kararır. Bu yüzden enginarları ters çevirerek dizdik tencereye.
- Bıçağı batırdığınızda yumuşacık olana kadar enginarları pişirin.
- Piştikten sonra servis tabağına alıp delikli bir kepçe yardımı ile garnitürlerini süzün.
- Enginarların içlerine koyup dereotu ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder