istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

23 Mart 2011 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR


Herkese merhaba. Ve sonunda sayılı gün çabucak geçti ve de işe döndüm tekrar. Bugün bayağı zor geçiyor benim için:) Neyseki işlerim yoğun da zor ama hızlı geçiyor günüm. Ne yapalım alışacağız:) O yüzden her zamanki gibi lafı uzatmadan mis gibi bir lezzet olan enginar tarifi vermek istiyorum. Uzun zamandır birçok mail alıyordum sayfamda enginarlı tarifler olup olmadığı ile ilgili. Bugüne kısmet oldu:)
Malzemeler;
  • 5 adet ayıklanmış enginar
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 4 yemek kaşığı bezelye
  • 2 adet kesme şeker
  • Birkaç damla limon suyu
  • 2 yemek kaşığı Riviera zeytinyağı
  • Sıcak su
Üzeri için;
  • İnce kıyılmış dereotu
Yapılışı;
  • Soğanı yemeklik doğrayıp genişçce bir tencereye koyun.
  • Zeytinyağını ilave edip bir iki kere karıştırın. (Pembeleşmesin soğanlar sadece bir iki kere çevirin.)
  • Enginarları üzerine ters çevrilmiş olarak (çukur kısımları tencerenin içine bakacak şekilde) dizin.
  • Üstüne çıkacak kadar sıcak su ilave edip birkaç damla limon damlatın.
  • 15-20 dakika bu şekilde pişirdikten sonra minik küpler halinde doğradığınız patates ve havuçlarla, bezelyeyi ekleyin.
  • Kesme şekerleri katın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
  • Sürekli tencerenin kapağını açmayın çünkü enginarlar kararır. Bu yüzden enginarları ters çevirerek dizdik tencereye.
  • Bıçağı batırdığınızda yumuşacık olana kadar enginarları pişirin.
  • Piştikten sonra servis tabağına alıp delikli bir kepçe yardımı ile garnitürlerini süzün.
  • Enginarların içlerine koyup dereotu ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder