Sonunda bahar geldi diyebiliriz artık. Hava çok güzel. Yavaş yavaş ben de kızımla dışarda dolaşacağım günlerin hayaline başladım:) Gerçi önümüzdeki hafta bugün işe başlamış oluyorum ama haftasonları da bizim:) Neyse işe başlama tarihinin yaklaşması ile ilgili şimdilik konuşmak istemiyorum:) Hemen tarifime geçeyim:) Lezzet dergisinden yaptığım ve evde hemen biten bir çorba oldu. Uzun zamandır yapmak istiyordum. Beklediğime değdi kesinlikle!
Malzemeler;
- 2 adet havuç
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 4 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
- Tuz, karabiber
Yapılışı;
- Havuçları tıraşlayıp rendeleyin.
- Zeytinyağı koyduğunuz tencerede bir miktar soteleyin.
- Üzerine unu ilave ederek 1-2 dakika kavurun.
- Önce sütü sonra suyu ekleyip tuz ve karabiberi katın.
- Kaynadıktan sonra el blendırından geçirip tekrar ocağa alın.
- Yeniden kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kısık ateşte pişirin.
- Taze çekilmiş karabiberle süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder