Herkese iyi haftalar. Bu hafta çarşamba günü kısmetse iş başı yapıyorum. Hem mutluyum hem de hüzünlü. İşe başlamak uzun bir aradan sonra bana çok iyi gelecek bundan eminim ama gelin görün ki minik kızımdan ayrılmak oldukça zor olacak. Aslında bu konuda çok şey var içimde aktarmak istediğim ama bir başlarsam ağlayarak bitiririm:) Haftasonu zaten her soranla ağladım diyebilirim:) Neyse ben bu konuyu şimdilik kapatıyorum ve de yapımı biraz uzun sürsede yemesi kısa, lezzetli mi lezzetli bir pilav tarifi vermek istiyorum. Bu mevsimde bu kadar lezzetlisini bulduğumuza şaşırdığımız kestanelerden artanlarla yaptığım bir pilav.
Malzemeler;
- 1 adet havuç (rendelenmiş)
- 1 çorba kasesi kestane (fırında pişmiş ve ayıklanmış)
- 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
- 500 gram dana kuşbaşı
- 1 su bardağı badem
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber
Yapılışı;
- Pirinçlerinizi yıkayıp üstlerine çıkacak kadar su koyup 15-20 dakika bekletin.
- Bu esnada kuşbaşı etlerinizi ufak parçalar halinde kesip kavurun.
- Bademleri haşlayıp kabuklarını soyun ve tereyağında kavurun.
- Pilav tencerenize zeytinyağını koyup etleri ilave edin.
- Üzerine pirinç, üstüne nohut, onun üstüne de kestaneleri ekleyin.
- En üste rendelenmiş havucunuzu koyup tuzunu ve karabiberini ilave edin.
- 3 su bardağı sıcak suyu koyduktan sonra pişirmeye bırakın.
- Pilavınız suyunu çekip piştikten sonra üstüne tereyağında kavurduğunuz bademleri koyup demlemeye bırakın.
- Demlendikten sonra tahta kaşıkla harmanlayıp servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder