Herkese kocaman ve bembeyaz bir İstanbul sabahından merhaba:) Burada dün akşamdan beri o kadar çok kar yağıyor ki. Bizim site bembeyaz oldu bile. Çocuklar bahçede kartopu oynamaya, kardan adam yapmaya başladılar. Tabii evden elinde sıcacık bir çayla izlemek çok keyifli:) Ama dışarda olan özellikle de araba kullanan herkese Allah kolaylık versin. Bilirim zorluğunu:) Neyse yine her zamanki gibi lafı çok uzatmadan tarifime geçmek istiyorum. Bana göre çok uzun gelen bir aradan sonra yeniden bloğuma bir tarif koymak çok güzel bir duygu. Ama yine de kısmetse ay sonu kendi web sayfamdan yayınıma devam edeceğim. Bu tarifimi sayfamda logosunu da göreceğiniz Tuz Biber Dergisi'nin CupCake ve Kurabiye Tarifleri Etkinliği'ne gönderiyorum. Kıtır kıtır çok lezzetli bir tarif. İçinde susam var ama tatlı bir kurabiye. Yaparken lezzetini tahmin edemeyeceğiniz bir kurabiye. Bu ölçülerden iki büyük fırın tepsisi çıkıyor. Saklama kabına koyup muhafaza edebilir, misafirlerinize hemen bir çayın yanında ikram edebilirsiniz.
Malzemeler;
- 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı nişasta
- 1 adet yumurta
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı susam
- Aldığı kadar un
Yapılışı;
- Un dışındaki tüm hamur malzemelerini genişçe bir yoğurma kabına koyup karıştırın.
- Ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun.
- İstediğiniz şekli vererek ya da şekilli kurabiye kalıpları ile şekillendirerek yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- 170 derecede yaklaşık 10-15 dakika üzerleri hafif sarı oluncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder