Herkese yine kısa bir aradan sonra merhaba:) Aslında çok çok sevdiğim, evde hiç ziyan olmayan bir tatlıdır Tiramisu. Özellikle bu şekilde klasik tarzda yapılanı çok severim ben. Geçen haftasonu yapmıştım bu tatlıyı ama malum fotoğraflarımı çok beğenmediğim ve de tatlının yanına süslemeler yapamadığım için yayınlamamayı düşündüğüm bir tarif olmuştu. Sonra vazgeçtim. İlerleyen zamanlarda daha güzel bir fotoğrafını çektiğim zaman değiştiririm diyerek tarife geçtim. Kremasının tarifini Sarı Mutfak - Handeciğimden almıştım. Kendisine tekrar teşekkür ederim:) Tarifin orjinali için tık tık...
Malzemeler;
- 1 adet iki katlı kakaolu pastaban
- Yarım kilo süt
- 2 adet yumurtanın sarısı
- 1 çay bardağı şeker
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 paket labne peyniri
- 1 paket üçü birarada nescafe
- Kakao
Yapılışı;
- Tatlının muhallebisini hazırlamak için bir tencereye sütü, yumurta sarılarını, şekeri, unu ve nişastayı koyup koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
- Koyulaşınca altını kapatıp ılınmaya bırakın.
- İçine labne peynirini koyıp mikserle çırpın.
- Pastabanınızın ilk katını servis tabağınıza alıp üstünü sulandırılmış üçü birarada nescafe ile ıslatın.
- Muhallebinizin yarısını ıslattığınız kek katınızın üstüne dökün.
- Diğer katı da üstüne koyup kekinizin üst katını da aynı şekilde ıslattıktan sonra, kalan muhallebiyi dökün ve kekinizin her tarafına sürün.
- Üstüne bir çay süzegeci yardımıyla kakao serptikten sonra dolaba kaldırın.
- Soğuyunca dilimleyerek yanında çikolata ile servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder