Herkese hayırlı cumalar. Yine bir hafta daha çabucak geçti. Çok çok sevdiğim bir yemek ile ben de haftasonuna girmek istedim. İnşallah önümüzdeki hafta kına ikramlarının mükemmel tarifleri ile döneceğim:)
Malzemeler;
- 250 gram asma yaprağı
- 500 gram yağsız kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 adet domates
- 2 yemek kaşığı domates salçası (tatlı biber salçası da kullanılabilir)
- Yarım demet maydanoz
- Margarin
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- Yoğurt
- Sarımsak (isteğe bağlı)
- Öncelikle yaprakları kaynayan suya atıp 5 dakika kadar haşlayın.
- Soğanları rendeleyin.
- Maydanozları, domatesleri doğrayın.
- Bir kabın içinde tüm malzemelerinizi koyup güzelce karıştırın.
- Yaprakları ortadan ikiye bölün ve damarlarını çıkarın. (Biz sarmayı ufak ufak yemeği severiz)
- Tencerenin dibine birkaç yaprak serin. Özellikle yırtık olanları koymakta fayda var.
- İkiye böldüğünüz yaprakların geniş kısmına iç harcınızdan koyup, kenarlarını katlayın ve sarın.
- Düzgün bir şekilde tencereye dizdikten sonra, üstüne bir kaç parça margarin koyun.
- Isıya dayanıklı bir tabağınızı ters çevirip sarmaların üzerine açılmamaları için kapatın.
- Tabağın hizasına gelecek şekilde ılık su ekleyip orta ateşte pişirin.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt koyup servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder