Çok çok çok sevdiğim ve bir misafirim geleceği zaman severek yaptığım bir ikramdır. Bereketlidir de:) Özellikle marulla beraber yemeğe bayılırım:) Yapacak herkese şimdiden afiyet olsun:)
Malzemeler;
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım demet maydanoz
- 4-5 dal taze soğan
- 3 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
- 1 çay bardağı sıcak su
- Tuz, karabiber
- Pulbiber, kimyon, sumak, kişniş
Süslemek için;
- Kıvırcık marul yaprakları
Yapılışı;
- Yıkayıp suyunu süzdüğünüz mercimeklere, üzerlerini geçecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakın.
- Mercimekler dağılıp hafif sulu kalıncaya kadar pişirin.
- Mercimekleri derince bir kaba alıp üzerlerine bulgurları ilave edip iyice karıştırın ve ağzını kapatıp yaklaşık 45 dakika bekletin.
- Zeytinyağınızı koyduğunuz tavada yemeklik doğradığınız soğanı saydamlaşana kadar kavurun ve üzerine biber salçasını ekleyin.
- En son karabiber ve pul biberi de ekleyip, sıcak suyunu koyun ve karıştırıp tavanın altını kapatın.
- Hazırladığınız bu salçalı karışımı beklettiğiniz mercimekli karışıma ekleyin ve iyice karıştırıp tekrar kabın ağzını kapatın.
- Bu arada maydanozları ve taze soğanları ufak ufak doğrayıp, beklettiğiniz kabınızın içine katın.
- Tuzunu, kimyonunu ve dilediğiniz diğer baharatları da ekledikten sonra iyice yoğurun.
- Elinizle çiğ köfte gibi şekil verdikten sonra marul yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder