istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: TARATOR SOSLU ISPANAKLI LEVREK SARMA

5 Nisan 2011 Salı

TARATOR SOSLU ISPANAKLI LEVREK SARMA


Merhabaaaaa:) Farkettim ki sayfamda hiç balık yemeği yok. Sonra yine farkettim ki neden yok. Çünkü balık bizim evde ewet çok sık pişer ama akşam pişer. Ben de akşamları fotoğraf çekmediğim için balık mönülerim yok doğal olarak:) Bu sefer durum biraz farklı oldu. Trilye Restaurantlarından aldığım bir mail üzerine gündüz vakti yaptım bu balığı. Yaparken lezzeti bu kadar güzel olacak tahmin etmemiştim açıkçası ama süper oldu. Ayrıca da bu yemekle lezzet yarışmalarına da katılmış oldum. Oylarınızı bekliyorum:) Bana oy vermek için; http://apps.facebook.com/leziztarifler/ tıklayabilirsiniz.



Malzemeler;



  • 2 adet levrek fileto

  • Yarım kilo ıspanak

  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı


Tarator Sos için;



  • 2 dilim bayat ekmek içi

  • 2 diş dövülmüş sarımsak

  • 1 çorba kaşığı mayonez

  • 2 çorba kaşığı yoğurt

  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

  • İstediğiniz kadar dövülmüş ceviz

  • Tuz



Yapılışı;


Fileto kesilmiş levrekleri tencerenizin buhar sepetine koyup haşlayın.

Kılçığını çıkardıktan sonra ılınması için bir kenara alın.

Ispanakları ufak parçalar halinde kesip 1 çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin.

Ilınan levreklerinizin ortasına 1 tatlı kaşığı ıspanaktan koyup levreğinizi rulo şeklinde sarın.

Tarator sos için ufaladığınız ekmek içlerini, dövülmüş sarımsak, mayonez, yoğurt ve limon suyuyla karıştırıp 1 çorba kaşığı zeytinyağını ve tuzunu ekleyin.

Damak tadınıza göre dövülmüş cevizi de ekleyip sosunuzu iyice karıştırın.

Rulo yaptığınız levreklerinizle beraber sıcak servis yapın.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder