istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: KABAK&HAVUÇ MÜCVER

2 Nisan 2011 Cumartesi

KABAK&HAVUÇ MÜCVER


Herkese merhabaaa:) Bloglar açıldı, ben bloğuma girecek vakit bulamamaya başladım. İşlerim inanılmaz yoğun bir tempoda geçiyor. Gün nasıl başlıyor nasıl bitiyor anlayamıyorum. Koştur koştur evden işe git, işleri yetiştirmeye çalış, oradan aynı tempo eve dön. Minik canavarla ilgilen derken zaman o kadar çabuk geçiyor ki takip edemiyorum. Nete girmeden geçen günlerim oluyor. Arkadaşlarımın bloglarına bile bakamıyorum. O yüzden de bugün bu saate kaldı tarifim. İnanacak mısınız bilmem ama şu anda saat 05:16 ama Simay yeni uyudu. Uykuya dalmasını bekliyorum o yüzden hala yatamadım:( İşe başladığımdan beri geceleri uyumak istemiyor. Neyse hele de bu saatte lafı daha fazla uzatmadan çok sevdiğim kabak mücverinin tarifini ve onu yaparken bunun havuçlusu da olur diyerek uydurduğum havuç mücverin tarifini vermek istiyorum.


Kabak Mücver için malzemeler;



· 3 adet orta boy kabak · 1 adet kuru soğan · 6 dal dereotu · 3 dal taze soğan · 3 adet yumurta · 6 yemek kaşığı un (Çok sulu olursa un miktarını arttırabilirsiniz) · 1 tatlı kaşığı tuz · 1 çay kaşığı karabiber · 1 çay kaşığı nane



Havuç Mücver için malzemeler;


· 6 adet havuç · 1 adet kuru soğan · 3 adet yumurta · 6 dal maydanoz · 4 yemek kaşığı un · 2 tatlı kaşığı tuz · 1 çay kaşığı karabiber



Kızartmak için;


· Fındık yağı


Yapılışı;


· Öncelikle kabak mücver için kabakları tıraşlayıp rendeleyin ve süzgece koyup suyunu süzün. · Genişçe bir kabın içine kabağı, rendelenmiş soğanı, ince kıyılmış dereotunu, doğranmış taze soğanları, yumurtaları ve baharatları ilave edip karıştırın. · Kaşık kaşık unu ekleyerek çok sulu olmayacak bir kıvam elde edin. · Bir tahta kaşık yardımı ile bir kaşık karışımınızdan alıp yağı kızdırdığınız tavaya koyun ve önlü arkalı kızartın. · Havuç mücver için öncelikle havuçları tıraşlayın ve rendeleyin. · Yine genişçe bir kabın içine havucu, doğranmış soğan ve maydanozları koyun. · Üzerlerine yumurtaları ve baharatları da ilave edip kaşık kaşık unu ekleyin. · Bir tahta kaşık yardımı ile bir kaşık karışımınızdan alıp yağı kızdırdığınız tavaya koyun ve önlü arkalı kızartın.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder