istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez

31 Ocak 2013 Perşembe

Meyhane Pilavı ( Tavuklu bulgur pilavı ) Tarifi

Sofralarımızın yine vazgeçilmezlerinden olan bulgur pilavını çok güzel yaptığımı söylerler. Bol soğanlı, biberli ve tavuk etli olunca tadına doyum olmuyor. Yanında da ayran çok güzel duruyor. 

Malzemeler:
2 su bardağı bulgur
2 adet tavuk göğsü
2 adet domates
1 adet yeşil sivri biber
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz 
Yapılışı:
Tavuk göğsünü bir tencerede haşlayın ve suyunu atmayın. Pilav tenceresine yıkayıp inceceik doğradığınız soğanları atın. Yağ ve bir miktar suyla kavurun. Ardından doğranmış domatesleri ve biberleri atıp kavurmaya devam edin. Salçayıda ekleyip kavurun. Daha sonra haşladığınız tavuğu doğrayın ve suyuyla beraber pilav tenceresine atın. Kaynamaya baaşlayınca tuzunu ekleyip bulguru koyun. 15 dakikada pişicektir. Altına yapışmadan ocağın altını kapatıp pilavı demlenmeye bırakın. Pilavımız servise hazır. Üzerine bol nane ve acı pul biber dökmeyi unutmayın. Herkese afiyet olsun.

Tavuklu bulgur pilavı

Tavuklu bulgur pilavı

Tavuklu bulgur pilavı

                                           Sevgiyle Pişen Yemeklerden
                                                                                   DİLEK'LE MUTFAKTA

30 Ocak 2013 Çarşamba

Püreli Köfte Tarifi

Patates püresiyle köftenin fırında birleştiği enfes bir görünümü denemeye hazır olun. Bildiğim yemekleri bloğumda sizlerle paylaşmaya devam ediyorum. Burası benim sofram, benim mutfağım. Benim için evimde yemek yemek ve pişirmek son derece önemlidir. Sağlıklı lezzetleri denemek, sevdiklerimle paylaşmak da öyle. 

Malzemeler:
Patates püresi için:
1 kilo patates
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz, karabiber
Köftenin Malzemesi:
Yarım kilo kıyma
1 paket köfte harcı
Üzeri için:
1 çay bardağı taze kaşar rendesi
2 adet domates
1 adet sivri biber
Pürenin Yapılışı:
Patatesleri iyice yıkayıp ortadan ikiye bölün ve bol su dolu tencerede patatesler yumuşayana kadar haşlayın. Patatesler haşlandıktan sonra kabuklarını soyun ve bir çatalla ezip püre haline getirin. Ocağın altını yakın ve tereyağıyla sıvı yağı kızdırın. Patatesleri ilave edin ve karıştırın. Bir su bardağı sütü üzerine yavaşça döküp kavurmaya devam edin. Tuzunu, karabiberini de ekledikten sonra biraz daha kavurup cam bir tepsiye eşit bir şekilde yayın. 
Köftenin Yapılışı:
Kıymayı yoğurma kabına alın ve içine köfte harcını dökün. Bir çay bardağı suyla yoğurup köfte şeklini verin. 
Köfteleri patates püresinin üzerine dizin. Rendelenmiş kaşar peynirini köftelerin üzerine serpin. Domatesi ve biberi dilimleyip onları da tepsiye dizip süsleyin. 
Fırını 200 dereceye ayarlayın ve tepsiyi fırına verin. Yaklaşık 35 -40 dakika pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alın ve sıcakken afiyetle yiyin.
Herkese Afiyet Olsun

Püreli Köfte

Püreli Köfte

Püreli Köfte
     SEVGİYLE PİŞİRİLEN YEMEKLERDEN
                                                                                           DİLEK'LE MUTFAKTA

29 Ocak 2013 Salı

İşkembe Çorbası Tarifi

Uzun zamandır yapmadığım bu güzel çorbanın tarifini kayınvalidemden öğrenmiştim. Eskiden işkembe çorbasını,  kurban bayramlarında kesilen kurbanların işkembesinden yapardık. Onu temizlemek bir hayli zahmetliydi. Ben hiç temizlemedim ama temizlenirken gördüğüm için biliyorum. Ayrıca çok ağır kokardı. Fakat şimdi marketlerde satılan, hazır temizlenmiş işkembelerde bu koku yok. İşkembenin yararı var mı, yok mu bilemem ama sakatat ürünü olmasından dolayı fazla yenmemesi gerektiğini düşünüyorum. Ben inanılmaz seviyorum bu tadı, hele gece yarısı içildiğinde..Çocuklarıma asla içiremediğim için çok üzülüyorum doğrusu.
Gelelim tarifine:

Kullanılacak malzemeler:
400 gr. hazır temizlenmiş dana işkembesi
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
yarım limonun suyu
2 yemek kaşığı tereyağı ya da sıvı yağ
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
6 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sirke
Yapılışı:
İşkembeyi iyice yıkadıktan sonra kesme tahtasında bıçak yardımıyla küçük parçalar halinde kesin. Çorba yapacağınız tencereye atıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. Ocağın altını yakıp kaynamaya bırakın. Bir yandan çorbanın terbiyesiini hazırlayın. Bunun için bir yumurtanın sarısı, limon suyu ve unu çırpın.İşkembeler iyice yumuşayınca önceden hazırladığınız terbiyeyi yavaşca dökün ve karıştırın. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Servis kasesine kepçeyle döktüğünüz çorbamızın üzerine iki yemek kaşığı yağda erittiğiniz kırmızı toz biberi kaşık yardımıyla serpin. Sarımsakları az tuzla dövüp sirkeyle karıştırın ve bu sostan kaseye ilave edin. Dilerseniz maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Bu soğuk kış günlarinde sıcak sıcak için. 
Herkese afiyet olsun.

İşkembe Çorbası

İşkembe Çorbası
SEVGİYLE PİŞİRİLEN YEMEKLERDEN
                                                                              DİLEK'LE MUTFAKTA

26 Ocak 2013 Cumartesi

Patates Püresi Nasıl Yapılır

Et yemeklerinin yanında sunabileceğimiz yardımcı yemeklerimiz dendir. Bu akşam yapıp resimlediğim için yayınlamadan olmaz. Servis kabının kenarından biraz almış kızım ben fotoyu çekmeden, o yüzden fotoğrafım yakışıklı olmadı.
 
Malzemeler:
1 kilo patates
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz, karabiber
Maydanoz
Yapılışı:
Patatesleri suyun altında iyice yıkayın ve ortadan ikiye bölün. Büyükçe bir tencerede üzerini örtecek kadar su koyup haşlayın. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup bir çatal yardımıyla ezin.
Başka bir tencerede İki yemek  kaşığı zeytinyağını ve bir yemek kaşığı tereyağını eritin. Ezdiğiniz patatesleri hafifçe kavurun. Bir bardak soğuk sütü de ekleyip karıştırmaya devam edin. Tuzunu, karabiberini ekleyip 5 dakika daha. kavurun. Püreyi servis tabağına alın ve üzerini maydanozla süsleyin.
AFİYET OLSUN..

Patates Püresi 

Patates Püresi 
     SEVGİYLE PİŞİRİLEN YEMEKLERDEN
                                                                     DİLEK'LE MUTFAKTA

Pancarlı Kereviz Çorbası ( Vitamin Bombası )

Bu vitamin bombası çorbadan, tam iki kase ekmeksiz yedim. Pek güzel olacağını sanmıyordum ama yanıldım.  Gerçekten çok değişik bir tadı var. Üstelik çorbayı içerken sanki doping alıyormuş hissi uyanıyor. Bu aralar yemek sitelerine bakıyorum ve bir kereviz çorbası akımı almış başını gidiyor. Televizyondaki yemek programlarında da öyle. Zayıflamaya yardımcı, az yağlı çorbalar pek revaçta. Ben ilk defa kereviz çorbası yapayım dedim ve mutfağa girdim. Kerevizle birlikte dolapta kırmızı pancar da varmış. Her alışverişe gittiğimde kırmızı pancar alırım. Kırmızı pancarın da çorbası oluyormuş ama ben kerevizle pancarı karıştırıp öyle yapayım diye düşündüm. İçine bir sürü malzeme koyup blenderda öğüttüm. Biraz da un koyunca rengiyle ve tadıyla enfes bir çorba yapmış oldum. Ben çok beğendim, umarım sizlerde beğenirsiniz.
 
Malzemeler:
1 adet orta boy kereviz
1 adet orta boy kırmızı pancar
1 adet kuru soğan
1 adet sivri yeşil biber
1 adet patates
1 adet havuç
Kerevizin ve pancarın bir avuç kadar yaprakları
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak
tuz
bir  avuç dereotu
Yapılışı:
Bütün malzemeleri yıkayıp temizledikten sonra irice doğrayıp bir tencerede haşlayın. Haşlandıktan sonra blenderdan geçirin. 
Çorba tenceresinin altını yakın. İki yemek kaşığı zetinyağında unu hafifçe kavurun. Daha sonra blenderdan geçirdiğiniz sebzeleri tencereye yavaşça karıştırarak ilave edin. Beş dakika kaynatıp servis yapın. Servis kasesine aldığınız çorbanın üzerini dereotuyla süsleyin. Dilerseniz limon suyuyla da tatlandırabilirsiniz.
Herkese afiyet olsun.Bence bu bir kış çorbası, adı da "vitamin bombası" olsun.

Pancarlı Kereviz Çorbası ( Vitamin Bombası )


Pancarlı Kereviz Çorbası ( Vitamin Bombası )


                         SEVGİYLE PİŞİRİLEN YEMEKLERDEN
                                                                          DİLEK'LE MUTFAKTA

24 Ocak 2013 Perşembe

Meyhane Usulü Karışık Soslu Közleme

Patlıcan, kırmızı biber,etli yeşil biber karışımıyla hazırladığım bu tarif, tadıyla damaklarınızda kalacak. Hazırladıktan sonra, kapalı bir kapta, buzdolabında bir hafta saklanabilir. Hafta sonu sofralarınızda bir alternatif olarak sunabileceğiniz bu tarifi sayfamda paylaşmalıyım.

Malzemeler:
4 adet iri kırmızı biber
4 adet bostan patlıcan
4 adet etli yeşil biber
10 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı limon tuzu
1 su bardağı su
Yapılışı:
Patlıcanları ve biberleri yıkayıp kurulayın. Mangalda ya da fırında közleyin. Soğuduktan sonra patlıcanların ve biberlerin kabuklarını soyup irice doğrayın. Servis yapacağınız kabın içine koyun. 
Sosu hazırlamadan önce sarımsakları ayıklayıp havanda iyice dövün. Bir karıştırma kabına zeytinyağını, suyu, limon suyunu, sirkeyi, limon tuzunu, tuzu ve sarımsakları koyup mikserle ya da bir çırpma teliyle çırpın. Hazırladığınız sosu patlıcanların ve biberlerin üzerine dökün. Dinlenmeye bırakın. Meze olarak da kullanacağınız bu tarifi sık sık yapacağınızı biliyorum.Şimdiden herkese afiyet olsun.

Karışık Soslu Közleme
                                                 SEVGİYLE HAZIRLANAN YEMEKLERDEN

                                                                              DİLEK'LE MUTFAKTA

21 Ocak 2013 Pazartesi

Tarator Soslu Közde Kırmızı Biber

Bu mezelerin hepsini bir gün içerisinde yaptığımı söyleyeyim. Kırmızı biber, o dayanılmaz seksi görüntüsü ve  değişik tadıyla misafir sofralarımızın baş tacıdır. Sirkeli sarımsaklı ve limonlu mayhoş tadını çok seviyorum. Bu mucize sebzeyi sıkça tüketmeyi ihmal etmeyin. Yazdan dondurucunuza atmayı da ihmal etmeyin sakın. 


Malzemeler:
1 kilo büyükçe taze kırmızı biber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
10 diş sarımsak
1 çorba kaşığı limon tuzu
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Kırmızı biberleri közde közleyin. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup cam bir servis kabına dizin. 
Sosunu hazırlamaya başlayın ve ilk iş olarak sarımsakların kabuklarını soyup havanda dövün. Bir karıştırma kabına koyun. sırasıyla zeytin yağını, limon tuzunu, limon suyunu, sirkeyi, tuzunu ve bir bardak suyunu da ekleyip çırpma teliyle çırpın. Hazırladığınız sosu biberlerin üzerine dökün ve bir kaç saat buzdolabında bekletip servis yapın. Herkese afiyet olsun.
                                    Çok seksi oldu.
Tarator Soslu Közde Kırmızı Biber

                                         SEVGİYLE YAPILAN YEMEKLERDEN
                                                                                    DİLEK'LE MUTFAKTA